Fjernvarme i Levring

Fjernvarme i Levring

Den grønne omstilling er en nem løsning

 

Hvert efterår sker det – varmesæsonen melder sin ankomst, og for Levring betyder det højsæson for områdets mange gas- og oliefyr. Men forhåbentligt ikke meget længere. Hvis borgerne i området vil med på den grønne omstilling, kan de snart udskifte de hjemlige fyr med et fjernvarmeanlæg.

Fjernvarmen kommer fra Kjellerup Fjernvarme, og det er næsten 100 % CO2-neutral. Varmen bliver produceret et helt nyt flisfyret varmeværk, der er bygget efter de nyeste standarder inden for forbrændingsmetoder. Alle leverandører af flis er bæredygtigt certificerede og flisen kommer fra lokalt skovbrug samt fra nærtliggende områder.

– Vi har arbejdet længe på en plan for at rulle fjernvarmen ud i Levring. Med fjernvarmen slipper husstandene ikke bare af med et fyr, der fylder. De får også fremtidssikret deres opvarmning med en nem løsning, de ikke skal skænke en tanke i det daglige, fortæller driftschef Lars Mikkelsen Bjørnkjær.

 

Hvad koster det, at få fjernvarme?

Fjernvarme er en billig og miljørigtig måde at opvarme din bolig – helt uden, at du skal gøre noget.

- Økonomien i fjernvarmen er god, og vi vil gerne gøre det nemt for nye forbrugere at sige ja tak. Derfor arbejder vi med en model, hvor det kun vil koste en investering på 18.000 kr. at komme med i det grønne selskab. Derudover kommer muligheden for at vælge en slags 'fjernvarme på abonnement', hvor vi har ansvaret for det hele: Afkobling af gassen, tilslutning til fjernvarmen, montering af et moderne fjernvarmeanlæg og den løbende vedligeholdelse. Så bliver det ikke nemmere, understreger driftschefen.

 

Varmeforbrugerne bestemmer selv

- Det er helt op til borgerne i Levring, om fjernvarmen kommer til området, og vi vil gerne have flere tilmeldinger. Vi ved Levring efterskole og de kommunale bygninger er klar til at få fjernvarme. Når ca. halvdelen af områdets husstande har sagt ja tak, balancerer økonomien, og vi kan sætte spaden i jorden. Udvidelsen vil i øvrigt også være et plus for de nuværende fjernvarmekunder, fordi der bliver flere skuldre til at bære de fælles udgifter, pointerer Lars Mikkelsen Bjørnkjær.

 

I mellemtiden kan du høre mere om projektet ved at vise din interesse her 

Seneste tilmeldingsfrist er 31-01-2022.